1. Accurate prijzen voor alle verkoopkanalen

Met de komst van het internet is de manier waarop mensen winkelen volledig veranderd. Het is niet ongebruikelijk dat consumenten kijken wat een product online kost terwijl ze in de winkel staan.Consumenten verliezen hun vertrouwen in een bedrijf als de prijzen in de winkel niet overeenkomen met de onlineprijzen. En jammer genoeg is dit iets wat nog vaak gebeurt.
Met elektronische schapkaartjes kun je dit voorkomen. Als je één gestandaardiseerd prijssysteem hebt, zullen je klanten niet meer teleurgesteld worden door prijsverschillen. Jouw bedrijf kan prijswijzigingen direct doorvoeren, online en in de winkel.
Met elektronische schapkaartjes kun je ook je actieprijzen afstemmen, wijzigingen controleren vanuit het hoofdkantoor en eventuele fouten makkelijk corrigeren. Zo blijven je prijzen accuraat voor alle kanalen en zien je klanten altijd jouw optimale prijs.

Afbeelding van DisplayData

2. De invloed van schapkaartjes

Het schapkaartje heeft grote invloed op de verkoop. Dit is het moment waarop de meeste aankopen worden gedaan en daarom wil je zeker weten dat je prijs klopt.

Met papieren schapkaartjes is prijzen aanpassen tijdrovend en foutgevoelig. Bovendien kunnen de prijzen online alweer veranderen terwijl je bezig bent.

Met elektronische schapkaartjes kun je prijzen eenvoudig aanpassen, zodat je meer kunt verkopen op basis van schapkaartjes. Je kunt scherp insteken bij prijswijzigingen, direct kortingen doorvoeren, controleren welke acties werken en de marge beschermen bij tijdgebonden voorraad. Je kunt zelfs met enkele kliks aanbiedingen doen op basis van waar een specifieke klant zich in de winkel bevindt.

3. Verbeter je omnichannel-ervaring

Het is geen geheim dat de toekomst van de retail in omnichannel ligt. Volgens Planet Retail heeft 56% van de consumenten het gevoel dat technologie de winkelervaring verbetert.

76% of shoppers research products online before buying in-store

Afbeelding van DisplayData

Hoe creëer je een succesvolle omnichannel-ervaring met elektronische schapkaartjes? Via elektronische schapkaartjes kun je met je klanten communiceren op een geheel nieuwe manier:

  • Voorraad weergeven zodat klanten weten dat er een beperkte voorraad is
  • Online prijzen van je concurrenten weergeven zodat klanten weten dat ze je kunnen vertrouwen wanneer je een laagste-prijsgarantie geeft
  • Eenvoudig bestellen met QR-codes
  • Reviews weergeven van producten, zodat klanten weten echte ervaringen kunnen lezen

En dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is!

4. Het is niet zo duur als je denkt 

Want: elektronische schapkaartjes vragen om een initiële investering. En als je niet zeker weet of je ze wilt gebruiken, is het heel logisch dat je sceptisch bent over het gebruik ervan.

Maar omdat het schapkaartje het laatste en belangrijkste moment is waarop je nog invloed kunt uitoefenen op de verkoop, is het onbetaalbaar om met een druk op de knop te kunnen bepalen wat een klant ziet. En de schapkaartjes plaatsen en configureren is niet zo lastig als je zou denken:

  • Minimale montage en installatie: elektronische schapkaartjes zijn eenvoudig te plaatsen, waarbij je alleen een schroevendraaier nodig hebt. Aan de hand van de geleverde software zijn ze eenvoudig in te stellen en te configureren.
  • Maximale beveiliging en minimaal onderhoud: elektronische schapkaartjes werken via een ongebruikt wifi-netwerk voor maximale beveiliging tegen storingen en minimaal onderhoud voor de retailer.
  • Gebruiksvriendelijk: de meeste software voor elektronische schapkaartjes is eenvoudig te gebruiken en snel te leren. Sleep eenvoudig de gegevens die je wilt weergeven naar de juiste plek en je bent klaar.

Nadat je de schapkaartjes hebt geplaatst en ingesteld, hoeven je medewerkers niet meer dagelijks de prijskaartjes te controleren. Via het centrale systeem kan één persoon alle prijswijzigingen in de winkel eenvoudig beheren.

5. Snel terugverdiend

Volgens DisplayData, kun je veel verdienen door elektronische schapkaartjes te gebruiken. Het bedrijf meldt dat de winkelverkoop gemiddeld met 6% stijgt, met een margegroei van 2-3%.

Bovendien heb je je investering snel terugverdiend. Een van de klanten van DisplayData, een grote Europese retailer met meer dan 800 winkels, heeft de investering terugverdiend in slechts 16 maanden en voorspelt een rendement van 170% in de komende twee jaar. Als je uitzoomt naar 5 jaar, verwacht de retailer dat het rendement stijgt naar 400%.

Conclusie

Bij een innovatieve omnichannel-ervaring draait het om de koppeling tussen winkels en online. En het schapkaartje is daarop geen uitzondering. Het is belangrijk dat je als retailer nadenkt over dit belangrijke moment in de klantervaring en je realiseert dat elektronische schapkaartjes een van de eenvoudigste manieren is om de twee domeinen te verbinden.

Omnia kan eenvoudig verbinding maken met ESL-systemen als DisplayData, zodat je een samenhangende omnichannel-ervaring kunt creëren op basis van de meest actuele prijs- en marketinggegevens.

Nieuwsgierig geworden? Neem vandaag nog contact op met Omnia. Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor een demo. Een van onze consultants zal contact met je opnemen.

Vraag een demo aan