PRIVacy statement

In dit Privacy Statement staat beschreven hoe Omniaretail B.V. (hierna: ‘Omnia’ of ‘wij’) de persoonsgegevens verwerkt die jij ons verstrekt of die wij via onze website(s) verkrijgen. Dit Privacy Statement is  13 juli 2018 voor het laatst aangepast. Wij kunnen dit Privacy Statement van tijd tot tijd aanpassen.

  1. Over Omnia

Omnia is de verwerkingsverantwoordelijke met betrekking tot ouw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’ of ‘GDPR’).

Omnia is gevestigd aan het Prins Bernhardplein 200-A3, 1097 JB te Amsterdam. 

  1. Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Dit Privacy Statement geeft informatie over het verwerken van persoonsgegevens van bezoekers van onze website(s). Wij plaatsen ook cookies (na toestemming, als dat nodig is). Verdere informatie daarover kun je lezen in ons cookie statement.

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens van bezoekers van de website:

  • naam en voornaam;
  • telefoonnummer, emailadres;
  • IP adres;
  • websitebezoek en -gebruik;

Wij vragen niet om gevoelige of bijzondere persoonsgegevens. Wij raden je aan deze ook niet aan ons te verstrekken. Wij proberen ook geen persoonsgegevens van minderjarigen te verwerken. Wij kunnen niet verifiëren of een websitebezoeker jonger is dan 16 jaar. Als je denkt dat wij persoonsgegevens verwerken van iemand jonger dan 16 jaar, laat het ons weten via privacy@omniaretail.com en wij zullen deze data verwijderen.

  1. Voor welke doeleinden verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens om onze diensten te kunnen verrichten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Meer in het bijzonder, verwerken wij persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • om jou te kunnen bellen of mailen om onze diensten te verrichten;
  • om jou te informeren over wijzigingen in onze producten en diensten;
  • het analyseren van jouw websitegebruik om de website te kunnen verbeteren en onze producten en diensten beter op jouw behoefte te kunnen afstemmen;
  • om nieuwsbrieven, blog post en ander marketing materiaal te kunnen verzenden;
  • om een register van klantdata en klant activiteit te kunnen bijhouden;
  • voor marketing doeleinden;
  • voor administratieve doeleinden en het ontvangen van betalingen;
  • om (meer gedetailleerde) updates te versturen over recente ontwikkelingen, conferenties, seminars etc.;
  • om gebruiksstatistieken samen te stellen;
  • om te beveiliging van onze website te verbeteren; en
  • om onze dienstverlening te verbeteren.

Wij nemen geen besluiten die zijn gebaseerd op geautomatiseerde verwerking, waaronder profilering.

  1. Grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens

Om jouw persoonsgegevens te mogen verwerken, moet de verwerking zijn gebaseerd op een grondslag uit de AVG. Voor Omnia geldt als grondslag – afhankelijk van het type persoonsgegeven - de uitvoering van een contract, een gerechtvaardigd belang dat niet zwaarder weegt dan jouw privacybelang of toestemming. Als je bepaalde persoonsgegevens niet verstrekt, kan het zijn dat je niet alle websitefunctionaliteiten kunt ervaren.

Overeenkomst 

Voor het uitvoeren van bepaalde contractuele verplichtingen moeten wij persoonsgegevens verwerken.

Gerechtvaardigd belang

Wij hebben er belang bij om bepaalde onderzoeken te doen of direct marketing berichten te versturen of jou per telefoon te benaderen. Op basis van deze belangen verwerken wij jouw persoonsgegevens, tenzij jouw privacybelang zwaarder weegt.

Toestemming

Als de verwerking van persoonsgegevens niet onder één van de eerdergenoemde grondslagen valt, zullen wij jouw toestemming vragen om bepaalde persoonsgegevens te verwerken. Je kunt jouw toestemming altijd intrekken

  1. Aan wie verstrekken wij persoonsgegevens?

Om jou onze diensten te kunnen leveren, maken wij gebruik van diensten van andere partijen die namens ons persoonsgegevens verwerken. Als wij een derde partij de opdracht geven om persoonsgegevens te verwerken, sluiten wij met deze partij (de ‘verwerker’) een schriftelijke verwerkersovereenkomst. Hierin maken wij afspraken over onder meer het doel, de duur en de omvang van de verwerking, de bewaartermijnen en de beveilingsmaatregelen.

  1. Doorgifte buiten de EU

Omnia probeert jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie te verwerken door jouw gegevens zoveel mogelijk op een server in de EU op te slaan. Soms is dat niet mogelijk. 

Als wij verwerkers inschakelen, eisen wij dat zij persoonsgegevens op servers in de EU opslaan. Voor zover niet mogelijk, nemen wij de nodige maatregelen om een passend beschermingsniveau te bieden voor de bescherming van jouw persoonsgegevens.

 

  1. Jouw rechten

Jij hebt, onder omstandigheden, het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren, te verwijderen of te beperken. Ook kun je soms bezwaar maken of overdracht van jouw persoonsgegevens vragen. Dit verzoek kun je per e-mail sturen aan privacy@omniaretail.com. Bij twijfel aan je identiteit, kunnen wij je vragen om je eerste te identificeren.

Inzage en correctie

Als je wilt weten of wij jouw persoonsgegevens verwerken of jouw persoonsgegevens wilt aanpassen, dan kun je contact met ons opnemen.

Verwijderen

Onder omstandigheden kun je jouw persoonsgegevens laten wissen. Wij beoordelen of een dergelijk verzoek uit te voeren is. In sommige gevallen moeten wij jouw persoonsgegevens bewaren, bijvoorbeeld vanwege een wettelijke verplichting of om er (eenmalig) voor te zorgen dat je geen berichten meer van ons ontvangt.

Beperken

Je kunt met ons contact opnemen met een verzoek om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken als jij vindt dat jouw persoonsgegevens onjuist zijn, de verwerking daarvan onrechtmatig is, jij deze nodig hebt voor een rechtsvordering of je bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking daarvan.

Bezwaar

Als wij jouw persoonsgegevens verwerken op basis van een gerechtvaardigd belang, dan kun je vanwege jouw specifieke redenen bezwaar maken tegen verder gebruik van jouw persoonsgegevens.

Bezwaar tegen reclame

Als jij niet langer berichten van ons wilt ontvangen via e-mail of andersoortige elektronische berichten, dan kun je je hiervoor afmelden door op de uitschrijflink te klikken in een ontvangen e-mailbericht. Je kunt je ook afmelden door contact op te nemen met ons.

  1. Hoe beveiligen wij jouw persoonsgegevens?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om het verlies van persoonsgegevens of onrechtmatige verwerking te voorkomen. Zo kunnen jouw persoonsgegevens alleen worden ingezien door medewerkers die daar op basis van hun functie toe bevoegd zijn.

  1. Hoe lang bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor wij jouw persoonsgegevens gebruiken. Sommige gegevens moeten wij op grond van de wet voor een bepaalde termijn bewaren. Waard at kan, zullen wij jouw persoonsgegevens zoveel mogelijk pseudonimiseren of anonimiseren. 

  1. Vragen of klachten

Als je vragen hebt over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken, dan kun je ons dat laten weten per e-mail via privacy@omniaretail.com. Wij helpen je graag verder. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

COOKIE STATEMENT

De website(s) van Omniaretail B.V. (hierna: ‘Omnia’ of ‘wij’) slaan informatie op en verkrijgen toegang tot informatie op apparatuur van gebruikers via cookies en vergelijkbare technieken (“cookies”). Dit zijn kleine bestandjes die op je computer worden opgeslagen. Deze cookies zijn bedoeld om je via deze website zo goed mogelijk te bedienen.

 

  1. Overzicht cookies

Er worden zowel functionele als analytische cookies gebruikt die voor een optimale gebruikservaring zorgen. Ook kunnen derde partijen (tracking) cookies plaatsen waarmee internetgedrag kan worden gevolgd. Op basis van de cookieregels uit de Telecommunicatiewet, informeert Omnia je hier over de cookies en hun functies:

 

 

Cookie

Doel

1.     

Hubspot

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

2.     

Hubspot Interaction

Om gebruikers die zich aanmelden op een formulier in het CRM-systeem te registreren

3.     

Doubleclick

Tracking cookie om advertenties te plaatsen die relevant zijn voor de gebruiker

4.     

LinkedIn Marketing Solutions

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

5.     

LinkedIn Ads

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

6.     

LinkedIn Analytics

Analytische cookie om traffic afkomstig van LinkedIn te meten

7.     

Google AdWords Conversions

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

8.     

Facebook Custom Audience

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

9.     

Facebook Connect

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

10.   

Facebook Pixel

Tracking cookie ten behoeve van marketingdoeleinden

11.   

Google Dynamic Remarketing

Tracking cookie om advertenties te plaatsen die relevant zijn voor de gebruiker

12.   

Hubspot Forms

Om gegevens te verzamelen van gebruikers die zich ergens voor aanmelden of inschrijven

13.   

Google Analytics

Om interacties en bezoeken van de website bij te houden

14.   

GA Audiences

Tracking cookie om advertenties te plaatsen die relevant zijn voor de gebruiker

 

Bij het eerste bezoek aan de website wordt je geïnformeerd over het gebruik van deze cookies in de cookiebanner onderaan de website. Daar kun je toestemming geven door op ‘Akkoord’ te klikken. Wanneer je op ‘Weigeren’ klikt, zullen er geen cookies worden geplaatst behalve één cookie om je voorkeur in de browser te onthouden. Het weigeren van cookies kan het gevolg hebben dat de website niet tot optimaal functioneert.

 

  1. Cookies geplaatst door derden

Sommige cookies worden door derden geplaatst en gelezen, waaronder bepaalde social media cookies. Door middel van social media buttons kun je bepaalde content op onze website bekijken. Voor het functioneren daarvan plaatsen deze social media platformen cookies. Voor de cookies die door deze partijen worden geplaatst, verwijzen wij naar de informatie die zij daarover zelf verstrekken:

Deze informatie kan regelmatig wijzigen. Omnia heeft daarop geen invloed.

Daarnaast worden nog andere cookies gebruikt om de communicatie met de gebruiker uit te voeren of die noodzakelijk zijn voor de gevraagde dienst (waaronder sessiecookies en statistische cookies). Voor deze cookies hoeft geen voorafgaande informatie worden verstrekt of toestemming worden verkregen.

 

  1. Cookies blokkeren of verwijderen

Je kunt cookies via jouw internetbrowser blokkeren of verwijderen. Voor vragen over het gebruik van cookies door Omnia kun je contact opnemen via contactgegevens onderaan deze pagina.

 

  1. Wijzigen van het Cookiestatement

Omnia kan dit Cookiestatement aanpassen. Wij raden jou aan dit beleid met enige regelmaat te bekijken.

 

  1. Contact

Jouw vragen over dit Cookiestatement kun je – o.v.v. “Cookies” - richten aan:

Prins Bernhardplein 200-A3
1097 JB  Amsterdam
E-mail: privacy@omniaretail.com

 

Laatst gewijzigd: 16 juli 2018.